Semois

Trektocht op de Semois van Chiney tot Herbeumont.

 

Vrijdagmorgend zijn we vertrokken; Guy , Katrien, Leon, Dirk, Yannick en Frankie richting Ardennen.

Het afgegeven weer voorspelde echter niet  veel goeds. Maar eenmaal  toegekomen viel het weer mee….het was droog! We zijn dan ook met veel goedde moed  vertrokken. Ja Maar ja na 1 minutje was het al prijs’ Dirk wilde de temperatuur van het water eens voelen haha.

Zonder verdere problemen hebben we deze dag verder en droog  doorgevaren tot aan de camping in Florenville. Nadat ieder zijn tentje had  rechtgezet was het aan de beurt voor onze  partytent te instaleren met hoho  verwarming  erin’ van luxe gesprokenJ Daarna zijn we Florenville gaan verkennen en hebben die avond  in een plaatselijke herberg nog lekker gegeten. Nadien op de camping  hebben we nog het gezelschap gekregen van Tony  en Philip. Na eerst noch  wat gezellig bijpraten tussen een hapje en een drankje zocht  iedereen nadien  zijn tentje op.

En maar snurken J De volgende dag wie had dat gedacht  een stralend zonnetje…zalig. Goedgemutst  is gans de companie vertrokken want wat wil ne mens noch meer dan goe gezelschap, goe weer en een prachtige natuur!

De tijd vloog voorbij en halverwege stopten we voor ons innerlijke te versterken. Ware het niet dat juist op die uitstap plaats  een bruidegom plaatsvond de otters hadden weeral beziens.

We zetten dan maar ons tochtje verder want we waren toch niet uitgenodigd  op de receptie haha. Onderweg hebben we heel wat gezelschap gehad van heel wat witte zwanen en als die opstijgen heel imposant!

We kwamen dan onderweg ook een paar kleine barrages tegen , die iedereen nam zonder problemen de één was gewoon wat natter dan de anderJVoor zover bereikten we voldaan en droog  Herbeumont.

Eenmaal op de camping bereiden we onze maaltijd  voor en spijtig genoeg gingen toen ook  de hemelsluizen open om niet meer te stoppenL.

De zondagmorgen regende het nog steeds  en na een stevig ontbijt besloten we alles op te kramen. Na 2 dagen droog te varen was het  wel geweest.

We waren moe en voldaan en  keerde  huiswaarts met weer veel goede herinneringen.

Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72


Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80


De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16