Scheldekillecostazela

21/06/2015 Schelde van de Kille tot de Costa Zela

 

Zondagmorgen kwart na acht verzamelen geblazen in de loods.

 

Op het programma stonden normaal de zandplaten van de Westerschelde. Wegens de ongunstige voorspellingen, doorgegeven door onze weervrouw in de club Katrien, 5 beaufort en regen werden de dapperen verwittigd door de voorzitter op zaterdag. Deze melding kwam voor sommigen zeer gelegen zo konden ze langer blijven hangen op zaterdag.

 

De voorzitter had een mooi alternatief namelijk een trip van de Kille tot de Costa Zela met de zeekajak. Het water was warmer als de omgevingstemperatuur, niet moeilijk met 19°c op de eerste dag van de zomer.

 

We waren met vijf vaarders; Ronny, Annelies, Guy, Etienne en mezelf. De voorzitter had forfait gegeven, best te begrijpen, als je Moes binnenreed stond er een groot bord met daarop brocantmarkt op de Bootdijk (straat van de voorzitter). We dachten dus onmiddellijk dat deze zijn volledige inboedel aan het “verpatsen” was, naar verluid grote kuis in de garage van “dekip”.

 

De bloempotten werden gratis weggeschonken en of hij nu uiteindelijk zijn ultieme ruil heeft doorgevoerd,een aquarel voor een windmolen en een oud schilderijtje, kom je nu donderdag te weten in de kantine (na het zwembad).

 

We vertrokken met een reeds hoge waterstand (weinig scheldezand tussen de tenen) richting de Costa Zela, niet direct blote buikenweer, maar zeer aangenaam varen. Meetij en tegenwind, ideaal in het heenvaren, op een uurtje waren we ter plaatse, geen kat op het water enkel 5 loeters(otter in het Frans).

 

Nadat we uiteraard vlot uit onze boten sprongen aan de aanlegsteiger konden we een drankje nuttigen. Na een poosje kwamen ook de brandweermannen van Dendermonde per boot aan op de Costa, wat hun missie daar was, hebben we het raden naar, aangezien we terug vertrokken richting de Kille .

 

We keerden terug met meetij en meewind . Nadat Etienne zijn peddel vergat op de steiger (niet interessant met afzettend water), stelde ik voor om wat peddelreddingsacties te doen. Deze heb enkel ik mogen ondergaan wat leidde tot veel plezier van Guy en Etienne.

 

De Ronny bleef samen met Annelies wat achter, dit was nodig want door de zonnestralen die er doorkwamen en op de nieuwe boot van Ronny vielen zouden we anders verblind worden. Na een uur voeren we de “haven” van de Kille binnen.

 

De ideale zondagse trip om toch in beweging te blijven en de spieren te trainen voor het zwaardere werk ;). Ook de natuur ons aangeboden in het Scheldebekken is prachtig.

 

Bart


Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72


Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80


De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16