Veersemeer

4 oktober 2015: Veerse Meer

 

Hallo,

 

Donderdag in het zwembad badje vol 22 man houden zo.

Daarna besproken wat we zondag gingen varen, aangezien de ardense beken zo droog staan als ne kerkelijk goedgekeurde kwezel hadden we 3 opties:

- De zandplaten op de westerschelde

- Den biesbos

- het veerse meer.


Om organisatorische reden kozen we voor veerse meer

Om 8 uur met 8 aan de start ,ik was vroeg doorgereden om zeker te zijn parking voor mijne mega te vinden, maar dirk me zijne kleinen waren er al.

Daarna kwamen ze er een voor een door: DAVE, DE RONy, ETTIENE, FRANKY, GY. Eerst wat gepalaver welke remork we gingen nemen en dan op weg naar de gesjellichste mensen van onze planeet.

Onderweg: een paar slapers, een uiteenzetting over varkens vetten, overstromingen in frankrijk waar volgens ons nu wel water ging zijn en nog een hoop belangrijke weetjes waar de mensheid beter van wordt, met tussendoor wat onozele klap van mezelf.

 

Katrien zat als levende weduwe al van gisteren op hare zeilboot, om de zeilen er af te doen en den boel op te kuisen. GY was niet mee, die ondermaatse drang tot poetsen zal hij van zijn vader hebben zeker.


Ze was de voordien gaan kijken voor een goede instapplaats en waar er mossels lagen in het water wel te verstaan.

Kortom prachtige tocht op het meer en zijkreken en tegen de noen aangemeerd bij de boot van katrien en GY. we werden er goed ontvangen met fris pintje, bierworst en koekjes.

 

Daarna nog iets gaan drinken in de kantine.

Mooi buiten in het zonneke met prachtig zicht op het meer en op de honderden bootjes, de cote azur lag gewoon aan ons voeten.

Dan terug op en weg het water in naar de mossels, Rony met zijne zeekajak heeft nog een ommetje gemaakt, was vaargeil vandaag terwijl we de beestjes plukten.

Het was vandaag wereld dierendag en ik stond waarempel met de tranen in mijn ogen, zeker toen ikz ag hoe ze de kleinen van dirk in het water dwongen, om de beestjes boven te halen.

 

Op weg naar huis nog wat geslapen, in de kantine nog een pintje gedronken en besproken dat wanneer er genoeg water is, de HULLE en ALMACHE te doen op een dag.

 

Ons al wat verkneukeld op het weekend in Bellefontaine en naar huis gereden. Wederom een heerlijke dag met dank aan mijn medevaarders die me weeral goed geholpen hebben, zodat ik zoiets nog kan doen. DIKKE MERCI MANNEN.

Van nen vriekontenten die altijd aan u denkt.

 

LEON


Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72


Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80


De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16