Veerse Meer

Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72


Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80


De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16

Veerse Meer


ZATERDAG 27/08/2016 Om 7 uur 5 otters aan de loods om twee dagen het  Veerse Meer te bevaren,Guy en Katrien waren er al van dinsdag met hun zeilboot. We waren zinnens met de canadees te varen, maar aangezien onze bagage wat aan de ruime kant was hadden we besloten om  mijn sloep te nemen. We gingen te water aan Kano de piet  onder de brandende zon,  waar Katrien en Guy Oons opwachten. Het was een uurtje varen naar de plaats waar we mossels gingen plukken .Frankie en Etienne waren aan het bakken maar ik stelde mijn teer velleken niet bloot aan de hollanders. Siemen  en Dees waren bij Guy op de zeilboot en gingen sneller met de wind als ik met mijn 6 pk suzukiken. We vaarden voorbij het pitoreske Veerse naar de mossels en al snel hadden we een ferme poose, de kinderen hadden kreukels geraapt voor het aperetief, en dan op weg naar den Haringvreter onze slaapplaats. Een goede ligplaats gevonden om onze 2 boten aan te meren,en dan onze bagage op de steiger, zo ne nest rommel hebben ze in zeeland nog nooit gezien.Snal een fles cava ontkurkt terwijl de klein mannen aan het zwemmen waren, om te eten was het te vroeg dus zijn we met 7 man in mijn bootje naar veere gevaren  om er ne trippel in ons gebruinde karkas te gieten met een ijsje erbij, wat kan het leven toch schoon zijn .Nu terug naar ons eiland nog een fleske cava gekraakt met kreukels als borrel hapje  dan onze heerlijke mossels naar binnen gewerkt, en nog wat gezeverd en dan in ons tentje gekropen. Zondag morgen is Guy overgevaren om verse boterkoeken en zeelandse bolussen te gaan halen  Nu terug naar kano piet weer een dik uur varen, onderweg nog eens afgestapt op een eiland waar wel honderd herten zaten, ik had er liever maar 99 gezien en eene in mijne vriezer.

Ondertussen was de wind kracht 6 geworden en mijn notendop vloog van links naar rechts over de woeste baren waarvan ik de hoogte niet ga verklappen, ge zou me toch niet geloven.

Het water spatte over ons bootje en we zaten daar zouter dan ne pekelharing.

Geluk dat we niet met de kano waren want met onze bagage  was dat niet slim gekomen.

Na de middag boot op de trailer getrokken nog ne goeien dag gaan zeggen bij Katrien en Guy die ons goed geloodst hebben, en 4 man slapend naar huis, de 5de moest rijden  .

Dank u frankie, guy en katrien om ons onvergetelijke dagen  te bezorgen

Deelnemers Siemen, Dees, Frankie,Guy,katrien, Ettiene,Leon)