De Zuidlede

De Zuidlede


Dinsdag 3 juli zijn we met de bewoners van OC De Beweging voor een 3de editie gaan varen doorheen het mooie natuurgebied op de Zuidlede.

Afspraak om 10u aan de Stenenbrug te Wachtebeke.  De Kajakotters van Moerzeke stellen hun indrukwekkende 10-zit Canadees ter beschikking. Een 2de Canadese kano zal kolos vergezellen.

Ook de bewoners van De Beweging maken hun opwachting. Zij kijken al enige tijd uit naar dit evenement. Voor hen is een kanotocht  als rolstoelgebruikers geen evidentie.

Als rasechte Eksaardenaar komt voor Dimitri een jongensdroom opnieuw uit. Het was onder zijn initiatief dat de allereerste editie ooit ontstond . Deze keer heeft hij zelfs gans zijn familie mee gebracht. Vader Freddy en moeder Annie hebben ook Sebastiaan en Luna meegebracht. Luna is wat aarzelend maar kan dan aan de zijde van Dimitri toch overtuigd worden om mee te varen.

Iedereen krijgt een koppelmaat naast zich.

Tom mag een arm geven aan Lars, de vrijwilliger van De Beweging. Tom kent de Zuidlede trouwens als zijn broekzak als fervente visser vroeger.

Cindy S vaart voor het eerst mee en is wat bevreesd, maar haar begeleidster Wendy is op alles voorzien want ze heeft haar badpak aangetrokken.

Dimitri zit naast Luna met Sebastiaan er achter om een oogje in het niet bestaand zeil te houden.

Serge maakt een nieuwe vriend bij de Otters en krijgt Ronny naast zich.

Vooraan geeft Laury als een echte zeeman het tempo aan.

Achterin bracht De Beweging zijn eigen stuurman mee Frank om de koers uit te zetten.

In de 2de Canadees  wordt een extra stoel gemonteerd om Nico in te kunnen zetelen. Omgeven door meer dan 1 zwemvest lukt dit wel,  Christine en Tony zorgen dat Nico zich op zijn gemak voelt. Nico mag trouwens op het schoonste deel van Christine kijken en dat vindt hij helemaal niet erg.

Terwijl Freddy en Annie met de rolwagens in de camionette volgens, zorgen ook Opperotter Leon en zijn gevolg Miel voor de shuttle naar ’t Veldcafé te Eksaarde.

Begin juli kunnen we genieten van het opengesteld natuurgebied. Twee prachtige poelen varen we door vol met waterplanten waartussen de reigers geduldig aan het vissen zijn. De futen duiken onder water om meters verder weer boven te komen. De ganzen vliegen op of verschuilen zich met hun jongen in de oeverranden om ongezien de boten te laten passeren. Een laatste spurt op het rechte stuk naar Eksaarde waar we al vlug kunnen uitschepen om een welverdiend terras te doen in ’t Veldcafé. Om de hongerige magen te stillen worden de potten spaghetti op tafel gezet. De huisgemaakte spaghetti van ’t Veldcafé wordt gretig gesmaakt. Ook de dorst wordt gelaafd alvorens de terugtocht aan te vatten.

Heel relax wordt er content teruggevaren. Het prachtige weer doet de otters speels worden en de bewoners en hun verwanten houden het niet droog. Er wordt zelfs een otter al zwemmend gespot in de Zuidlede.

Er wordt al verlangend uitgekeken naar de editie van volgend jaar.

Van harte dank van

Dimitri, Tom, Cindy Serge en Nico

Lars, Wendy en Frank

Aan de Otters

Leon, Miel, Christine, Laury, Ronny en Tony

Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72


Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80


De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16