Nieuwsbrief

kajakotter

de nieuwsbrief heet van de naald

Hallo Otters,

 

We zijn alweer toe aan de vierde nieuwsbrief van het jaar, da gaat nogal ne keer vooruit ze mannekes. Wat je zeker eens moet checken is onze nieuwe website. Helemaal up to date met foto's en nieuwtjes.Bij deze een oproep: als ge foto's, filmpje e.d. hebt van een bepaalde activiteit, stuur je die maar door naar kajakotter@telenet.be. Wat je ook kan doen en wat misschien nog beter is, is onze facebookpagina liken en zo foto's of filmpjes doorsturen, zo krijgen alle otters direct een statusupdate binnen. Oww wacht, de otters op Facebook? Dan kan niet zegt u? U leest het goed, het zijn niet allemaal ouwe rukkers binnen onze club, met nog ne gsm uit de jaren 2000. De volgende keer dat we dus aan één of ander beek staan, krijgt ge direct een fotoke binnen op je mobieltje. Dit laat ons ook toe vlugger activiteiten aan te kondigen en kan je zien wie reageert en dus meegaat.

 

Zwembad! Wie nog willen leren eskimoteren voor de zomervakantie, zal ne rappe moeten zijn. Nog welgeteld 2 zwembadsessies hebben we voor de zomerstop: donderdag 9 juni en 23 juni. Om half negen ('s avonds vaneigens) verzamelen we aan de loods en kan je je technieken nog wat oefenen. Hou er rekening mee dat het zwembad in de maand september sluit en dat we pas begin oktober terug zullen beginnen. De exacte datum laten we jullie nog weten.

 

Waterlossing op de Vesder: op 12 juni zetten onze Duitstalige landgenoten de stuw op de Vesder nog eens open en wordeen kajakkers toegelaten op deze rivier. Voor degenen die de Vesder nog nooit bevaarden: 't is wel eens de moeite! Niet minder dan 11 vervallen zitten er op deze rivier, waarbij de ene al wat spectaculairder is dan de andere. Maar laat u vooral niet afschrikken: de rivier is ook voor wildwaterleken goed te doen. En zwemmen is ook helemaal niet erg wanneer het buiten 25 graden is, natuurlijk. Indien je nog mee wilt, moet je zeker nog iets laten weten, want we hebben nu al 12 inschrijvingen! We verzamelen zondag om half acht aan de loods.

 

 

Ben je op dinsdag 5 juli toevallig overdag thuis? Dan hebben we je nodig! Op die dag maken we namelijk een tochtje op de Zuidlede samen met mensen met een beperking. Deze mensen zijn vergezeld van professionele begeleiders en we zouden het uiteraard op prijs stellen dat we ook kunnen rekenen op jullie "professionele" vaarkunsten.Wie zich op deze dag kan vrijmaken, neemt contact op met onze voorzitter.

 

 

Wie dacht dat hij in de zomervakantie donderdags rustig thuis kan blijven in plaats van het naar het zwembad te komen, is er aan voor de moeite. In de plek organiseren we op 7 juli alvast een tochtje op de Schelde. Die dag zit het getijde perfect, zodat we met opgaande tij richting Dendermonde kunnen varen, daar even moeten wachten op het getijde en met afgaande tij weer naar de Kille kunnen varen. We verzamelen om 19 uur aan de loods voor een zomers avondtochtje. Wij garanderen jullie daarbij: mooie natuur, een pittig gezelschap en bij mooi weer een prachtige zonsondergang. Redenen genoeg dus om op 7 juli present te tekenen.

 

 

Zandplatentocht op de Westerschelde: op 9 juli gaan we zeehondjes spotten op de Westerschelde. Wist je dat zich de prachtigste landschappen ontrollen op een half uurtje hiervandaan? Tientallen zeehonden liggen te bakken op de stranden of komen hun nieuwsgierige kopjes bovensteken op een paar meter van je boot. Een ab-so-lu-te aanrader dus! Schrijf je zeker in voor deze zomerse topactiviteit!

 

 

Nog geen plannen deze zomer of weet je NMBS-gewijs niet wat te doen met al je congédagen? Van 16 tot 23 juli trekken een aantal enthousiastelingen zich terug in een cocon van natuurschoon en water. Zij halen even de stekker uit het dagelijkse jachtige leven en genieten van de omgeving van de Allier. Zij zullen een week lang zo goed als niemand tegenkomen, op verlaten strandjes langs de oever of op eilandjes kamperen, ooievaars spotten en vooral niet aan het werk denken. Lijkt je dit wat en kan je je een weekje vrijmaken? Dan is dit wellicht iets voor jou. Laat iets weten aan Guy, Leon of Dirk indien je mee wilt!

 

 

We hebben ook alvast onze najaars-Bellefontaine ingepland. Sla je agenda open op het weekend van 14 oktober en schrijf daar hetvolgende in: Bellefontaine! Lachen, zeveren, goed eten en drinken, mountainbiken/fietsen/wandelen, op zoek naar Beatrijs Kamoen, toer de force, niet naar huis willen, moe zijn en thuis toch als een blok in slaap vallen. Ge ziet, alles komt goed!

 

 

 

Groetjes, Het bestuur.

Molenstraat 1

9220 Moerzeke

Tel:052/48.00.82

Koningsplein 30

9220 Moerzeke

Tel:052/47.35.72

 

Molenstraat 4

9220 Moerzeke

Tel:052/49.92.20

Kleinzand, 31

9200 Grembergen

Dendermonde

Tel: 052/25.84.84

Fax: 052/25.84.80

 

De Voederhoeve

Tramstraat 24

9220 Moerzeke

Tel: 052/48.04.16

Bvba Marc De Vos

Afsluitingen, hekken, hekwerk, betonproducten.

Geeststraat 12

9220 Moerzeke

Tel: 052/47.18.69

Carrosserie Van Haute Bvba

Zwaarveld 83

9220 Hamme

Tel: 052/479897

Drankencentrale Bierland

Neerstraat 83

9220 Hamme

Tel: 052/49.92.00

Garage Willy De Kuyper

Hammestraat 4

9220 Moerzeke

Tel: 052/47.76.99

Stationstraat 14

9280 Lebbeke

Tel: 052/41.16.95